Client case: Renting out your property?

Hoe heeft Ben Housing hen kunnen helpen met het succesvol verhuren van hun woningen en het opbouwen van kennis en een netwerk?

Familie de Jong verhuurt sinds 2017 woningen via Ben Housing. Op dit moment hebben zij 8 objecten verspreid door Rotterdam. Dit gebeurde natuurlijk niet van de één op de andere dag. De weg ernaartoe was lastiger dan ze gedacht hadden. Hoe heeft Ben Housing hen kunnen helpen met het succesvol verhuren van hun woningen en het opbouwen van kennis en een netwerk?

Meneer de Jong begon in 2007, na jarenlang gewerkt te hebben bij een middelgroot accountantskantoor, als zelfstandig ondernemer. “Ik had het niet meer naar mijn zin en had sterk de behoefte aan menselijk contact. Uiteindelijk is dat hetgeen waar het voor mij om draait bij het verlenen van persoonlijk financieel advies. Na een aantal jaren als zelfstandig ondernemer begon ik mij steeds meer af te vragen hoe ik mijn pensioen zou gaan regelen, wat de opties waren en wat zou zekerheid en een aantrekkelijk rendement bieden?”

"Waar begin je als vastgoedbelegger zonder dat je de markt en de spelregels echt goed kent, niet weet wat er speelt en niet de juiste contacten hebt?"

Icon
Icon

Via een relatie kwamen ze in contact met Ben Housing en begonnen zij zich te verdiepen in de verhuur van woningen en het aankopen van vastgoed. “Zelfstandig als we zijn, probeerden we dit eerst zonder hulp van een makelaar te doen. Echter kwamen we al snel van een koude kermis thuis. Al bij de aankoop van ons eerste pand liepen we tegen het probleem aan dat we er maar niet tussen kwamen, direct werden overboden of dat een pand direct na plaatsing al vergeven was. Andere kwesties spookten ook rond in ons hoofd: Hoe vinden we een goede huurder? Hoe dragen we zorg voor het beheer van onze woningen? Is dat iets voor ons? Het antwoord was Nee!”

“Waar begin je als vastgoedbelegger zonder dat je de markt en de spelregels echt goed kent, niet weet wat er speelt, niet de juiste contacten hebt en niet de goede kanalen weet? Dan mis je toch echt een specialist. Dat specialisme vonden wij bij Ben Housing en met hun hulp, kennis en ervaring hebben we vlot het eerste pand kunnen kopen en verhuren. Zij konden ons ook juridisch wegwijs maken in het web van alle regels en wetten en dat voor ons omzetten in praktische informatie waar we als verhuurder, ook bij de latere aankopen en verhuringen op konden acteren.” 

Inmiddels verhuren zij 8 panden verspreid door Rotterdam. Het beheer van deze woningen is uit handen gegeven aan Ben Vastgoedbeheer. “Doordat onze panden steeds snel verhuurd worden, konden we de afgelopen jaren gestaag uitbreiden.” Die snelheid komt onder andere door de goede wisselwerking tussen ons en Ben Housing en de verschillende afdelingen bij Ben Housing zelf. Na een prettig adviesgesprek wordt een scherp, marktconform huuradvies gegeven. Ook voor het bepalen van de juiste huurprijs zijn wij blij met een partner als Ben Housing. Niet alleen kunnen zij door hun marktkennis een reële prijs geven, ook bewaren we als verhuurder daarmee een zakelijke afstand tot onze huurders en voorkomen we dat we zelf moeten onderhandelen met een huurder over de huurprijs van onze woning. Ook kunnen er duidelijke grenzen en richtlijnen worden gesteld  voor de huurder zonder dat wij ons daar persoonlijk onprettig bij te voelen”

"Uiteindelijk maken huurders gebruik van ons eigendom, ons pensioen"

Icon
Icon

Ook het vinden van die huurder is lastiger dan het lijkt. “Uiteindelijk maken huurders gebruik van ons eigendom. Natuurlijk is dat een direct gevolg van het verhuren van onze woning maar toch is het fijn dat we met een partij kunnen samenwerken die zó veel ervaring en mensenkennis heeft opgebouwd door de jaren heen dat we bijna voor 100% zeker weten dat we goede huurders hebben. Ze voeren grondige credit-checks en screenings uit en stellen gedegen voorwaarden aan de kandidaten. Dit heeft voor ons als resultaat dat er in de afgelopen 4 jaar, buiten één verlate betaling om, geen problemen zijn geweest met het tijdig innen van de huur”

“Door goed voor een pand te zorgen behoudt de buurt en dus de woning zijn waarde.”

Icon
Icon

Want woongenot staat hoog in het vaandel. “Wij proberen de woningen in een zo goed mogelijke staat te verhuren. We onderhouden deze goed, maken deze toekomstbestendig, energiezuinig en vragen hier een eerlijke prijs voor. Hiervoor zetten wij een deel van de huur apart, zodat er altijd financiele ruimte is. Door goed voor onze panden te zorgen behoudt de buurt en daarmee de woning zijn waarde. Dat is een stuk leuker voor de huurder en voor ons een stuk minder stressvol op de lange termijn.

“Dat geeft ons de voldoening. En ja, soms is het even lastig, soms is het gedoe, soms ligt de druk hoog omdat het belang groot is, maar je moet er echt plezier uit kunnen halen. Ben Housing helpt daarbij, door ons te voorzien van kundig (juridisch) advies en door het ontzorgen brengen ze de “Fun factor” terug in het huren. En ook al zijn wij met 8 panden niet de grootste klant van Ben Housing, we krijgen de volledige aandacht  en we voelen ons daardoor als klant centraal staan. Wij hopen dan ook onze woningen te kunnen blijven verhuren en beheren via Ben Housing. Met het advies dat zij geven en de kennis die zij delen groeien wij als vastgoedbeleggers; inmiddels kunnen mensen ons zelfs benaderen voor een advies. Deze houvast, samen met de stabiliteit en rust die Ben Housing en Ben Vastgoedbeheer ons bieden vinden wij als verhuurders doorslaggevend.

Ook uw woning verhuren

en profiteren van de vastgoed-, juridische- en financiële kennis van Ben Housing?
Neem contact op
Landverhuizersplein 8 (8 of 35)
Landverhuizersplein 8 (13 of 35)
Landverhuizersplein 8 (26 of 35)
IMG_1815
IMG_1752
IMG_1683

We are your real estate agent for rental in and around Rotterdam.