5 tips voor het vergroten van je kansen op een huurwoning!

Het vinden én huren van de juiste woning in Rotterdam kan best een uitdaging zijn.

De druk op de woningmarkt is erg hoog en daarom bezichtig je ook vaak met meerdere geïnteresseerden. Hoe zorg je ervoor dat jij als kandidaat eruit springt en zoveel mogelijk kans maakt op de woning? Verhuurmakelaar Melanie van Ben Housing heeft een aantal handige tips voor je: 

1. Zorg voor een leuke introductie van jezelf

Net zoals bij een sollicicatie is het erg belangrijk dat je jezelf goed presenteert. Op die manier heeft een eigenaar een goed beeld van wie hij in de woning krijgt. Daarnaast vallen leuke introducties natuurlijk meer op!

2. Gaan jullie delen? Bepaal snel de kamerverdeling!

Ga je met vrienden een woning delen? Zorg dat jullie snel een besluit hebben genomen over de kamerverdeling. Hoe sneller jullie je interesse kenbaar maken bij de eigenaar, hoe groter de kans op de woning!

3. Neem je eigen meubels mee? Check de maten!

Neem naar een bezichtiging een rolmaat mee om snel te kunnen checken of jouw meubels in de ruimtes passen. Zo kun je snel doorgeven dat je de woning wilt en maak je meer kans!

4. Meerdere bezichtigingen? Plan ze kort na elkaar in!

Op die manier hoef je de eigenaar niet lang te laten wachten op jouw antwoord en de keuze voor een woning en maak je meer kans op de woning!

5. Garantsteller of borgsteller? Regel het op tijd!

Heb je een erg wisselend inkomen of is je inkomen niet voldoende volgens de inkomens-eis dan kunnen wij vragen om een borg- of garantsteller. Zorg dat je de gegevens van deze persoon snel in bezit hebt om jouw kansen op de woning te vergroten.

Ben je er klaar voor?

Bekijk dan nu ons ruime aanbod huurwoningen!
Meer info
IMG_6866
Landverhuizersplein 8 (8 of 35)
Landverhuizersplein 8 (13 of 35)
IMG_1683
Landverhuizersplein 8 (26 of 35)
IMG_1399

Wij zijn jouw makelaar voor verhuur in en rondom Rotterdam.