5 styling tips voor meer rust & ruimte in je kleinere woonkamer

Met deze 5 tips van Laurie van Ben Vastgoedbeheer, voor het inrichten van een kleine woonkamer kun je zelf aan de slag en maak je van een kleine woonkamer een heerlijk ruim en gezellig plekje.

Het inrichten van een kleine woonruimte kan best uitdagend zijn. Puzzelen met de juiste indeling, het kiezen van geschikte meubels en een fijne sfeer creëren lijkt bij een grotere woning soms gemakkelijker, maar als je aan de slag wil met in een beperkte ruimte is het best lastig om naast de sfeer ook je ruimte te bewaren. 

1. Gebruik grote meubels

Gebruik een klein aantal grote meubels in plaats van een groot aantal kleine. Hierdoor oogt je woonkamer rustiger en ruimer.

2. Groeper je accessoires

Door het gebruik van accessoires kun je een hoop sfeer toevoegen aan je woning, maar een kleine woning kan snel rommelig ogen. Groepeer daarom je accessoires en reisvondsten in een stellingkastje of vitrine. Zo houd je de toffe uitstraling maar straalt het geheel ook rust uit

3. Schilderijen & Posters

Wat voor accessoires werkt, werkt ook voor schilderijen en posters. Schilderijen en posters zijn ze natuurlijk dé manier om een uitgesproken stijl te creëren of juist de finishing touch te geven. Om de rust in je woning te bewaren raad ik je aan om deze te groeperen aan de muur in plaats van overal in de ruimte losse schilderijen of posters ophangen.

4. Een kleurtje op de muur?

Ik hoor je denken, witte muren is de beste optie voor frisheid en ruimtelijkheid. Echter een kleurtje vergroot niet alleen de sfeer maar kan ook het ruimtelijk effect vergroten. En toon lef; verf niet 1 klein muurtje maar pak alle muren aan. Een lichtere kleur op alle muren brengt warmte en omarming van de woning maar houdt het wel ruimtelijk.

5. Haal groen in huis

Een beetje groen in je woning is nooit verkeerd, niet alleen zuiveren sommige planten de lucht, groene planten geven de ruimte ook een warme sfeer. Wist je dat je met een hoge plant goed de hoogte van je woning kunt accentueren? Hierdoor lijkt je woning niet alleen groter, het is ook nog eens erg sfeervol.

Geen zin om te puzzelen?

Bekijk dan nu ons ruime aanbod huurwoningen!
Meer info
IMG_6866
Landverhuizersplein 8 (8 of 35)
Landverhuizersplein 8 (13 of 35)
IMG_1683
Landverhuizersplein 8 (26 of 35)
IMG_1399

Wij zijn jouw makelaar voor verhuur in en rondom Rotterdam.